News

LLEIDA A BARCELONA 2010 - UN ANY MES LLEIDA PREN BARCELONA!

El passat 29 d’abril es va celebrar la segona edició del “Lleida a Barcelona” , una diada anual en la que es vol apropar el territori, i la cultura, les tradicions i el turisme de les terres de Lleida a Barcelona.

Aquesta  idea, creada per Events Organitzacions,  va sorgir l’any passat i fou un gran èxit, ja que el Centre Comarcal Lleidatà, és el més antic del punts de trobada de províncies existents a la capital comtal. Un punt de reunió de lleidatans residents a Barcelona, que compleix ja 81 anys d’existència, i amb aquesta diada anomenada “ Lleida a Barcelona”, Diputació de Lleida, pretén continuar amb la labor endegada per aquells lleidatans arribats a Barcelona, essent un punt viu de promoció de Lleida i de la seva riquesa cultural.

OBJECTIUS DE LA DIADA

DE LA PRIMERA A LA SEGONA EDICIÓ.

L’any passat es van acomplir aconseguir els objectius marcats des de l’organització, Lleida va ser present en la gran majoria de mitjans de premsa escrita, radio i televisió, la plaça universitat va estar de gom a gom tot el dia, i la festa de inauguració va comptar amb 350 convidats, personatges de diferents àmbits lligats a territori ve perquè en tenen els seus orígens o perquè professionalment hi estan vinculats, esportistes, actrius, periodistes, escriptors, ..... 

Durant tot l’any s’han realitzat presentacions de llibres, actes promocionals de territori, fires, actes de diversos consells comarcals. El Centre Comarcal i que te molta vida i a les tardes la segona planta esta plena i es un centre molt actiu, ha incrementat la seva activitat i ha rebaixat la edat dels seus usuaris.

AQUEST ANY

Aquest any s’ha treballat un programa més dinàmic, activitats amb nens i nenes de diferents escoles de Barcelona, treballant la didàctica del consum de fruita de Lleida, amb un programa molt atractiu i pensat per a ells. Commemoració del centenari del naixement de Màrius Torres amb un acte a la Universitat de Barcelona, amb representació institucional molt amplia. Algunes activitats es van realitzar a les instal·lacions del Centre Comarcal, vinculant la diada a un punt de trobada permanent que és la pròpia seu del Centre Comarcal Lleidatà.

Les Veus del Pamano, obra del recent guardonat autor Jaume Cabré, professor de la UDL, que mostra el nostre Pirineu i fa un vinclo històric que lliga a Lleida i Barcelona. Podem dir que si la novel·la hagués esta història, segurament el Centre Comarcal, hi hagués tingut cabuda.

Aquesta edició, la província de Lleida va poder gaudir-la a través d’un programa especial que es va emetre per Lleida TV.

M_661 287 544 T_661287544_C. CASP, 46 ATIC C_08010 Barcelona

Gemma Bernaus Bernaus - Organizació, gestió i realizació d'events corporatius - LleidaNota Legal